Monday 1 August 2022

[REAL] Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah

Hari ni kami baik sikit nak bagi 100+ tips kaw2 padu..

Baca tips nak kaya ni sampai habis ya :)

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #1

Ada RM20,000 beli aset hartanah

Ada RM2,000 beli aset saham

Ada RM200 beli aset forex mat.. 😏

Baca :Β 17 Tips - Cara Buat Duit Online Yang Aku Guna (RM6,000+ Sebulan)

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #2

Pasaran saham dunia USD1trillion..

Pasaran forex dunia USD5trillion..

ni transaksi 1 hari ya..



di Malaysia ni sahaja forex tiba2 haram..

haram-haram pun tapi bank negara halal untuk trade forex..

Singapore, Thailand, Indonesia semua iktiraf forex..


kami bukan nak suruh korang letak duit korang semua kat forex..

aset korang kena pecah..

60% risiko rendah..ASB, Tabung Haji

30% risiko sederhana..Saham, Hartanah

10% risiko tinggi..Forex, Crypto 😏


Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #3

Katalah korang kerja gaji RM2,000 sebulan..

setahun RM24,000..

kerja 8 jam sehari..

korang perlu kerja 41 tahun..Β 

untuk buat RM1,000,000..

tapi belum tolak belanja korang..

makan..sewa..

kalau korang rajin menyimpan mungkin dapat 20%..

so lepas 41 tahun korang ada RM200,000..


kalau korang bisnes..

jual produk RM100, untung RM20..

nak buat RM1,000,000..

korang kena jual 50,000 produk..

kalau korang bijak..

buat grup ejen 100 orang.. sorang ejen jual 500 produk..


prof nak tanya..

yang first ke yang second lagi mudah untuk korang capai?

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #4

Ramai yang minta prof ajar..


Setakat ni kami dah buat bermacam-macam bisnes..

TRUST ME.. Banyak..


dan kami dapati ada 5 bisnes terbaik yang korang perlu buat..

Kenapa kami recommend bisnes ni?

sebabnya?

Modal ciput..

paling banyak pun RM100..


potensinya TAKDE HAD..

korang boleh mula RM0..

dan boleh jana RM3000+ sebulan..

no prob..

Lagi..bisnes yang kami recommend ni automatik..

setup sekali dan berkali-kali buat duit..

set and forget..


Hanya perlu follow je step yang prof dah ajar..

Kenapa kami ajar FREE?


Sebab kami tak perlu nak buat duit dari telegram ni..

tujuan channel ni utk sharing..


Dan kami harap kami dapat bantu seramai mana yang boleh buat duit..


Ada yang kata..

"Aku susah nak kaya sebab aku dari family susah"


Prof akan kata..

"Nak kaya susah, nak miskin pun susah..Baik susah untuk kaya dari susah dalam kemiskinan.."


Tak percaya modal ciput?

Amik HANDPHONE KORANG..

Cari 1 minat korang..


memasak?

memancing?

main motor?

main game?

suka jalan-jalan melancong?


Rekod video korang beraktiviti tu..

1 hari 1 video..

buat selama 365 hari, korang ada 365 video..

buat tutorial BERGUNA + PERCUMA..

lepas 8+ bulan youtube akan beri trafik..

letak iklan Google Adsense pun dah boleh buat duit..

selepas 1 tahun, prof tak percaya korang tak buat RM1,000+ sebulan pasif..


Ada yang nak beri alasan lagi?

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #5

Kalau gaji korang RM2,000 sebulan..

korang kena ada side income..

boleh mulakan 5 jenis bisnes ni..

Β» Tengok pinned message


Β (https://t.me/profduit/852)Setiap bisnes ni ada nombornya..

Contoh:


Bisnes blogging..

Mula modal RM0..

Tulis 1 hari 1 artikel..

2000 perkataan..

buat selama 1 tahun..

korang ada 365 artikel..

Biar artikel tu "rangup" di Google..

Dalam 8+ bulan, Google akan rank artikel korang ..

Google akan letak artikel tu pada ranking tertinggi yang artikel tu mampu capai..

Formulanya..

Korang search di Google..

Tengok artikel di 1st result..

Korang cuba tulis artikel yang LAGI BERGUNA + LAGI PANJANG dari artikel tu..

Ulang benda ni hari-hari.. Ambil masa setengah jam je..


Dalam masa setahun, anda boleh dapat minimum RM1,000+ sebulan..

Secara pasif!

Korang tak payah promote website korang tu..

tak payah buat kerja lagi dah..

pasif...😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #6

Ramai tertanya kenapa prof ajar free..


Alhamdulillah kami ada banyak income dari tempat-tempat lain..dari bisnes dan juga pendapatan dari bekerja di salah satu syarikat minyak terbesar dunia..


utk pengetahuan, prof juga ada PhD (real PhD)..sebab tu kalau korang perasan..

ada unsur-unsur intelektual dalam sharing kami 😏😏


rasa tak perlu kot nak caj follower-follower kami kan..

kami rasa tak patut untuk kita ambil duit dari orang yang baru nak mula bisnes dan start belajar..


sebab tu kami set rule untuk ajar semua free..tapi dengan syarat korang beri komitmen..


kalau korang tak rajin follow apa yang prof ajar..maybe kami akan kenakan yuran komitmen! hahaha

Sebab benda free ni orang ramai tak nak kan..


Apa pun, Saham US dah start banyak menghijau guys..


Ada yang nk kami ajar ke cara beli bisnes dan paw duit mat salleh?


Kalau nak prof ajar..apa kata korang follow social media prof..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #7

ramai ingat ssh nk kaya..


tapi sebenarnya tak sesusah yang disangka..


Cara no. 1..

ambil 20% dari pendapatan..

letak di instrumen kewangan yang beri 5% ke atas setahun..


ASB 5%

Tabung Haji 5%

Hartanah 30%

Saham 40%Β 

Forex 100%


Cara no. 2..

Buat aktiviti yang buat duit di masa akan datang..

Buat sekali tapi hasil berkali2.

set and forget..


Buat youtube video.

Tulis artikel blog.

Upload produk di shopee, amazon, lazada,propertyguru,lelong, mudah,klikjer dll..

tulis ebook dan upload di amazon kdp..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #8

Orang miskin, habit diorang "bakar duit"

Orang middle class, habit diorang "tanam duit"

Orang kaya, habit diorang "kembangkan duit"


orang miskin korang kasi RM10,000

insyaAllah akan habis dalam beberapa hari beberapa bulan je..

mereka beli iphone, TV, sofa, makan hipster dll.


orang middle class korang kasi RM10,000

akan tanam duit tu..

mereka letak di ASB..Tabung Haji, Pelaburan emas..

letak hari ni..lagi 30 tahun baru nampak hasil..

bila nak guna..kita pun dah tua dah tak best nak merasa duit banyak..


orang kaya korang kasi RM10,000

mereka bawak balik RM20,000

mereka ada skill beranakkan duit..

tapi tak lama..dalam setahun dah boleh merasa duit tu untung..

buat 100 bisnes..99 gagal.. 1 berjaya..

yang 1 berjaya tu akan buatkan korang kaya..

kalau kita lahir miskin bukan salah kita..

tapi kalau kita mati miskin, memang kita yang problem..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #9

aset adalah benda yang buat duit..

ada RM10,000 dalam ASB adalah aset.

5% setahun adalah aset yield.

dapat RM500 setahun, RM41 sebulan..


aset tu pokok, principal,

aset yield tu dividen, buah, cashflow, return on investment,


orang miskin ada pokok,

ditebang..

dimakan pokok..belum ada buah,

pokok dah habis..


orang kaya tanam pokok..

makan buah..

buah boleh makan banyak kali..

pokok boleh tebang sekali je..


ada RM10,000 biar..

makan RM500 tu takpe..

aset tak berkurang.. 😏


jadikan habit "tanam pokok"..

makin lama kita kaya..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #10

Buat duit tak susah.. abd rahman auf masa hijrah dia sehelai sepinggang.. orang kaya nak beri dia separuh harta. dia tak nak.. dia cuma mintak tunjuk pasar je.. nak kaya kene cari pasar.. pasar terbesar di dunia adalah pasar matawang 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #11

prof selalu join channel pasal kewangan..


tapi prof perasan 1 benda..


mereka akan suruh korang berjimat..

dan simpan duit..

tapi mereka tetinggal 1 formula..


macam mana nak naikkan income!


benda tu mereka tak ajar..

sebab tu korang rasa channel ni sangat unik..

kami ajar korang naikkan income..

ada bermacam cara prof ajar..


free pulak tu..

sesen pun kami tak nak duit korang..

kami tak perlukan pun duit korang..


Tak susah pun sebenarnya..

Hanya perlu ubah habit korang je..


katalah korang suka makan kedai hipster..

rakam video 5 minit..slow mo dekat makanan tu

edit sikit..upload youtube..

buat seminggu 2 kali selama 1 tahun..

korang akan dapat 100+ video..


lepas 1 tahun..

prof tak percaya kalau income korang tak tambah RM2,000 sebulan 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #12

Korang boleh ada 1 atau 2 kerja je..

Tu pun korang dah koyak balik malam..


Tapi..


Aset yang jana duit ni korang boleh ada banyak mana pun:


Kedai dobi

Mesin vending air

saham dividen

hartanah sewa

blog jana duit pasif

youtube jana duit dr iklan

unlimited saiz akaun forex

followers ig jual2 barang

produk listing di shopee lazada dll.


Rule no.1 nak kaya.. Jangan letak limit pada potensi pendapatan korang.. 😎

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #13

Apa Itu Saham


Saham adalah pemilikan bisnes.

Korang ada bisnes untung RM5,000 sebulan.


Katalah bisnes dobi.

Tapi modal RM200,000 nak mula bisnes dobi.

Lepas siap kedai dobi pertama tu. Korang stuck!


Takde modal.

Sebab dari RM200,000 tu korang dah jadikan RM5,000 sebulan cashflow.

Memang cun, tapi korang ada masalah nak buka KEDAI DOBI KE-2.


Haa. korang pun pergilah offer ke member korang.


Bro..

Nak tak labur dengan aku.


Ko kasi aku RM50,000..

Aku kasi ko 10% dari saham syarikat.

Member korang ON!

So, korang ada 90% share.

Buka kedai dobi ke-2.


Korang dapat RM10,000 sebulan.

Yelah. RM5,000 sebulan tiap satu kan..

So, korang amik RM9,000 sebulan.


Member pelabur tadi amik RM1,000 sebulan.

Haaa.

Share korang buka 1 per 10. Iaitu 10%.

So, RM50,000 = 10% share.

Nilai bisnes korang jadi RM500,000 (100%)

So, 1 share @ saham = RM50,000!


Haa ni la lebih kurang huraian apa itu saham.

Ada paham?

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #14

Meh prof sharing ilmu bisnes...

katalah korang bukak kedai burger..

korang profit sebulan RM1500 sebulan jual burger..

kalau korang masih terbalik-balikkan burger tu..

korang bungkus burger tu..

korang susah nak kaya..


apa yang korang perlu buat..

ambil pekerja lain..

bayar gaji dia RM1,000 dari profit tu..

korang profit RM500 je..


eh?

lagi tak untung la prof...

prof duit ni ilmu tak tinggi ke?


lek bro..

korang perasan tak...

yang korang dah "FREE kan MASA" korang..

so..kalau korang ada 10 kedai burger..

korang dah untung RM5,000 sebulan..


Nak RM50,000 sebulan?

bukaklah 100 kedai burger..


Nampak tak?

Orang terbalikkan burger hari-hari tak buatkan kaya..

tapi kalau korang mula bayar pekerja..

baru korang boleh kaya..


ni namanya "Scalable business"

Bisnes yang boleh scale..


Nak tahu apa scalable business TERBAIK?

Ialah bisnes trading..


Tak perlu tambah pekerja..

Tak perlu hari-hari beli jual burger..

Tak perlu marketing..


bangun tidur.. tekan-tekan hp jap..

sambung tido dah boleh buat duit πŸ˜πŸ˜‚

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #15

Beza orang mindset kaya dan miskin adalah ilmu..


Ada RM30?

pg speedmart.

beli air mineral harga RM6.50 sekotak


(dalam ada 24 botol) beli 5 kotak..


lepas tu bawak air mineral tu pg taman rekreasi


ptg2 & jual 1 botol RM1.50..


RM1.50 x 24 x 5 kotak = RM180..


RM180 - modal RM32.50 = profit RM147.50..


Sehari boleh TRIPLE duit RM50 tu..


Besok ulang benda sama.. Sehari profit RM147.50


Seminggu RM1032.50..

Sebulan RM4425.00


Kalau kita lahir miskin kita tak salah..

tapi kalau kita mati miskin, something wrong dengan mindset kita..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #16

morning guys...harini wesak malaysia cuti..

pasaran matawang ni buka je..

isnin smpai jumaat no problem..

hari2 ni boleh buat duit siang malam..

tapi selalu prof deposit 3 ke 4 ptg..

ikut mood..kkdg deposit RM100 je..

kekadang RM500 ke atas..

ikut suka kita..

trade kejap..

tekan-tekan hp 5 minit..

9 malam ke prof dah withdraw...

duit hari-hari masuk akaun bank ni tak susah..

kita di 2022 kalau korang tak reti buat duit tekan-tekan hp..

maknanya ilmu korang tak tinggi 😁

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #17

Liabiliti

Ini ramai middle class ada..

benda yang keluar duit adalah liabiliti.

ramai middle class ada kereta dan rumah duduk sendiri..

mereka pakai gaji untuk bayar hutang2 tu..

orang kaya ada libiliti juga..

tapi mereka beli aset dulu, dan liabiliti tu aset yang bayarkan..

contohnya, bina cashflow bulan2 RM1,000..

baru beli kereta RM1,000..

so dapat aset dan dapat liabiliti dibayar oleh aset..

nak bankrup tak susah..

korang dapat kerja..

beli kereta, beli rumah duduk sendiri..

lepas tu tetiba korang kena buang kerja..

so automatik korang bankrup kalau tak mampu bayar hutang liabiliti..

ramai anak muda bankrup sebab beli 2 benda niΒ  sebelum beli aset..

beringat sebelum terkena ya guys..

prof beri nasihat, prof tak buat duit pun,...

cuma sedih tengok orang lain tanggung hutang..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #18

Asset

Aset adalah benda yang buat duit..

kita ada aset..kita ada pasive income dari aset..

aset ada 4 jenis: bisnes, hartanah, kertas, komoditi

ada 2 jenis lagi: peningkatan kapital, dan aset cashflow..

kejar aset cashflow: kalau beli hartanah, biar boleh disewa dan untung..

kalau beli saham, biar ada dividen..

kalau trade forex, biar withdraw hari-hari..

Income - Expense = Savings..

savings ni masuk ke column aset..

deposit ke akaun trading adalah proses membina aset..

sebab kita beri peluang duit kita bekerja..

kalau ada RM10,000 tak hebat..

tapi kalau RM10,000 tu boleh jana RM1,000 sebulan baru hebat 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #19

Expense @ belanja

Orang miskin expense lg banyak dr income..

Orang middle class expense hampir sama dgn income..so saving tu cukup2..ttibe ada emergency kereta rosak ke…anak masuk sekolah ke..saving tu habis..

Orang kaya akan control expense sampai ada lebih 40% jadi investment.. so setiap bulan makin kaya..lama2 investment tu akan jana cashflow @ aliran tunai ke income..bila income dr aliran tunai > belanja..kita boleh pencen.. kalau mindset middle class..mereka cuba kurangkan expense..tp kalau mindset kaya..mereka cuba naikkan income ..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #20

Korang kene tahu 4 benda kalau nak kaya.


Income @ pendapatan

Ni gaji..orang miskin dan middle class kebanyakan guna ni utk hidup.. diorang kerja untuk dapat duit

Income dviden ada..income sewa hartanah..income bisnes..income trading..income youtube..income blog…income online store..yang ni orang kaya selalu ada..diorang kerja untuk dapat aset..utk bina aset…

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #21

Nak betul2 kaya..

Korang kene belajar pasal duit..


Duit ni korang perlu tahu 3 ilmu..


1. Ilmu buat duit

Cara bina bisnes ecommerce

Cara buat duit dengan trading

Cara buat duit blogging dan youtube


2. Ilmu simpan duit

Cara bina cashflow dari bisnes

Cara berjimat untuk ada modal buat duit bekerja


3. Ilmu kembangkan duit

Cara letak duit di column aset

Cara buat duit ketika tidur

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #22

Nak buat duit ada 3 level..


M1 - Tukar masa dengan duit..


ni namanya kerja.. kerja dapat duit..

tak kerja tak dapat duit..

sehari 24 jam..

korang akan ada limit income..

kalau rajin pun.. korang tetap akan penat bekerja..

ini 95% orang akan buat benda ni..


M2 - Tukar duit dengan duit..


ni namanya pelaburan..

letak duit di column aset..

letak di ASB, Tabung Haji, akaun saham, akaun forex, akaun crypto, beli hartanah sewa..

ni ramai orang M1 buat juga..

akan allocate 20% dari income untuk labur ke sini..

tapi ada cara lagi power untuk korang buat duit banyak..

kena guna level M3...


M3 - Multiply kan masa korang dengan MSI (multiple source of income)


Ni namanya "bina bisnes"

guna masa utk bina aset..

aset tu buat duit..

guna masa buat youtube video, blog post, upload produk shopee, bayar pekerja, bina networking untuk bisnes, tulis buku...

yang ni dlm 2% je yang buat..

tapi 95% duit ada dalam quadran M3 ni..

sebab apa?

kebanyakan CEO syarikat ada di level ni..

boleh mula tanpa modal..

tapi perlukan masa korang untuk cipta aset..

sekali buat, income masuk berkali-kali..


korang nak ada di level mana? 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #23

prof slalu nampak ada orang ajar buat iklan facebook..


kononnya bijak la buat fb ads ni..

prof tak sentuh fb ads dah..walaupun dulu prof profit RM18,000 buat iklan..


sbb org dtg fb nak tgok kwn diorg buat apa.. ada org kawin ke.. ada kucing jiran mati ke..


bukan utk membeli..


korang kene belai, layan PMPMPMPM kene copywriting, kene cek dah bankin ke..kene folowup..


hmm prof ni malas..


sbb tu prof suka buat iklan di ecommerce!


shopee lazada lelong amazon mudah..


website ni 90% pelawat adalah pembeli.. dan kebanyakan mereka dah letak kredit/debit kad dah..


tinggal nak swipe je 😏


contohnya orang dtg shopee.. tengok search produk, tengok rating dan bayar! πŸ˜‚


ye guys..mmg gitu je prosesnya..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #24

aset boleh dibeli - caranya? melabur..Β 


letak duit di column aset.. beli bitcoin.. beli hartanah sewa.. beli saham ada dividen.. trading forex dan grow akaun ambil profit..


kelemahannya:Β 

korang perlu ada duit yang banyak..

katalah modal RM10k, aset yield selalu dlm 10% setahun..

setahun dapatlah RM1k..


kelebihannya :Β 

korang tidur jela der..setup sekali dan tinggal..


aset boleh dibina - caranya? bina bisnes..


hari-hari buat youtube video..buat artikel blog.. buat posting instagram... kumpul email list.. upload produk shopee dll..


kelemahanya:Β 

korang kene buat kerja banyak sikit.. sebenarnya lagi senang dari kerja..

ambil masa 1 jam sehari pun dah cukup..


kelebihannya:Β 

boleh buat tanpa modal.. modal RM0 boleh jadi RM5000+ sebulan selepas setahun 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #25

korang withdraw KWSP RM10,000?


nak tahu korang ni kaya atau tidak?


tengok berapa persen duit kwsp tu korang jadikan investment...


at least 20% duit tu korang jadikan investment..insyaAllah korang kaya..


kami bukan suruh korang labur kat kami..


KAMI XNAK DUIT KORANG...


kami xbuat duit pun dengan channel kami..

kami hanya nak sebarkan ilmu..


duit kami alhamdulillah dah cukup..xperlu nak duit korang tu..😏😏


korang guna duit tu untuk korang mulakan bisnes korang sendiri ya!


tujuan utama kami buat channel ni utk AJAR ORANG LAIN FREE..


sebab apa?

lagi banyak kami ajar, ilmu kami makin tinggi..


sesen duit korang pn kami xminta..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #26

Nak mula bisnes..

kena cari pelanggan..

kena ada trafik..


bisnes takde trafik..

semua tak jadi..


satu-satunya bisnes yang tak perlu cari trafik

tak perlu marketing

hari ni start..hari ni boleh profit..


adalah bisnes trading 😏


nak trade, boleh trade macam-macam..

saham boleh, crypto boleh, matawang boleh..


ada RM100 buat RM1,000 seminggu

insyaAllah modal korang hangus.. 0 telur ayam nanti..


ada RM1,000 buat RM100 seminggu

insyaAllah RM1,000 tu jadi RM1,100 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #27

Ada orang cakap...

"aku tak nak kaya, aku nak hidup biasa2 sudah lah"


senario 1..

korang kaya - korang ada option untuk kasi duit korang tu dkt orang lain kalau nak hidup biasa2


senario 2..

korang biasa2 - korang takde option utk tolong orang lain sbb diri sendiri pun tak lepas..


cari duit banyak takpe..

kalau taknak duit tu sedekah jela.. 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #28

aset boleh dibeli aset boleh dibina..


meh sini prof ajar korang bina aset..


prof akan buktikan semua orang boleh kaya..


walaupun korang kerja makan gaji..


katalah korang seorang guru di sekolah..


percaya atau tidak..hari2 korang ajar murid...

tapi income korang akan ada batas..maybe RM3,000 sebulan contoh ya..


macam mana cara korang nak "freekan masa" korang?

macam mana korang boleh "buang limit" income korang?


dengan YOUTUBE..


ya..dari hari2 korang ajar tu..

buat youtube channel mengajar..



tak kira la math ke sejarah ke..

buat 1 video 1 hari 10 minit..

selama 1 tahun..


korang ada 365 video..


lepas 1 tahun..prof xpercaya kalau income youtube korang kurang dari RM2000 sebulan..


dan teknik ni boleh korang apply dkt SEMUA PEKERJAAN!


kalau korang kerja buruh buat rumah pun boleh..ajar orang buat rumah..


korang jual nasi lemak pun boleh.. ajar orang buat nasi lemak..


"kalau kita lahir miskin, bukan salah kita..

tapi..

kalau kita mati dalam miskin, mmg kita yang something wrong.."


😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #29

prof kata kerja ssh buat korang kaya bukan sebab kami suruh korang berhenti kerja!

kerja perlu untuk hidup..

untuk ada income untuk melabur..

tapi kerja bukan "end goal"..


katalah korang buat RM2500 sebulan dari kerja..

ambil 20% buat investment..

ni namanya "pay yourself first"

lagi 80% korang guna la bayar sewa rumah

kereta

pampers anak

makan

sekolah anak..

kalau korang guna 100% dari gaji korang..

prof jamin korang susah nak kaya..

walaupun korang "banyak sedekah",Β 

"banyak beri makan kucing",

"tak tidur lepas subuh"..


sebab sifir kekayaan tu korang dah lari..

"tawakkal" saja boleh..

tapi "usaha dan tawakkal" tu jalan sebenar 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #30

aset boleh dibeli..

aset boleh dibina..


kalau xde modal..korang bina aset..

tp akan guna masa korang..

tp berbaloi..

tak percaya?Β 

cuba buat video youtube..

1 hari 1 video..

5 minit..

pasal korang minat je..

xkira la masak ke..ngajar ngaji ke ..tutorial menjahit ke..


buat 1 tahun..korang ada 365 video..

lepas 1 tahun prof xpercaya kalau korang xbuat minimum RM2000 sebulan 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #31

dulu masa abdur rahman bin auf berhijrah..

sehelai sepinggang..

harta dia RM0..

sampai madinah..

ada orang kaya madinah offer untuk beri separuh harta..

dia kata tak nak..

hanya perlu tunjuk kat dia pasar terbesar madinah..

dia boleh terus jadi orang terkaya madinah lepas tu..


nak kaya kena cari pasar..

pasar terbesar dunia adalah pasar matawang 😏


ilmu prof ajar free jerr..

tak payah bayar papeΒ 

prof ada banyak bisnes..

tak perlukan duit korang pun 😜 

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #32

Salam Jumaat guys,

ingat pesan prof..


nak duit buat duit...

nak buat duit ketika tidur..

kena melabur..


nak duit buat pahala..

buat pahala ketika tidur..

kena sedekah 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #33

orang biasa dapat duit dari gaji..

dia belanja ke benda yang xbuat duit semula..


orang kaya dapat duit dari gaji @ bisnes @ investment...

dia ambil dulu 20% ke atas utk masuk ke column aset..

column aset ni contohnya ASB, tabung haji, hartanah sewa, bitcoin, crypto, bisnes, forex, saham, emas dll.

aset tu akan buat duit semula..

lebihnya baru belanja ke benda yang xbuat duit 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #34

dah paham aset produktif & aset tak produktif kan..


ok prof smbung cerite..

katalah emas satu dunia ni dikumpulkan..

akan ada satu kiub emas..

170,000 tan metrik beratnya..

67 kaki x 67 kaki x 67 kaki..

kita boleh cium..

boleh bangga..

boleh duduk..

tapi emas tu pun tengok kita je..

emas tu tak buat apa-apa..

nilainya?

9.6 Trillion dollar..


9.6 trillion dollar tu boleh ditukarkan jadi 400 juta tanah ladang kebun di US..

syarikat paling untung di dunia adalah syarikat Exxon Mobil..

tanah tadi tambah dengan 16 kali exxon mobil..

tambah lagi dengan cash 1 trillion dollar..


kalau korang korang pilih mana? saham atau emas? 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #35

aset ada 2 jenis..


aset tak produktif..

aset tu tak jana duit..

tapi lebih spekulasi sikit..

ia bergantung pada orang seterusnya nak beli berapa aset tu..

aset tu sendiri tak jana apa-apa..

aset ni tak jual tak dapat duit..

nak rasa duit untung tu kena jual semula..

aset tak produktif ni macam..

gambar, emas, bitcoin, crypto..


aset produktif..

aset ni boleh jana duit dari aset tu sendiri..

ia lebih pada kemampuan aset tu hasilkan duit walaupun tak dijual..

ia bergantung pada dividen, aset yield, rental yield..

aset ni tak jual pun boleh rasa duit..

dah lah naik harga, dapat lak duit masa pegang aset jenis ni..

aset produktif ni macam..

saham yang ada dividen, rumah sewa, kereta sewa, ETF, kebun, kolam ternak ikan, kedai dobi, mesin air gedegang

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #36

orang biasa..kerja

nak dapat duit kene kerja..

tetiba sakit tak boleh kerja..

tak dapatlah duit..

tukar masa untuk dapat duit..

sehari ada 24 jam..sebab tu orang bekerja susah nak kaya


orang kaya..bayar orang lain bekerja

untuk freekan masa mereka..

katalah dia ada kedai burger untung RM2000 sebulan..

dia akan upah orang uruskan dan bayar pekerjanya RM1500 sebulan..

so dia ambil RM500 sebulan..untung sikit tapi dia dah berjaya "Free kan masa" dia..

dan boleh buka lagi 10 kedai burger..

dapat RM5,000 sebulan..

jangan jeles kalau orang kaya "goyang kaki"

tapi duit masuk riban-riban 😁

satu cara lagi untuk freekan masa kita..

guna duit untuk buat duit..

kena masuk bidang investment!

tukar masa untuk dapat aset..

tukar duit untuk dijadikan aset..

dan aset yang buat duit.. 😏

cara paling mudah untuk duit bekerja ialah deposit ke akaun trading..

tak kira saham, forex, crypto..

deposit ke akaun trading adalah proses membina aset..

lagi banyak deposit lagi banyak peluang untuk duit tu buat duit semula..


ingat pesanan PROF..

nak kaya tak susah..

hanya perlu letak duit korang di "column aset" 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #37

setiap orang ada masa 24 jam sehari..

model orang biasa bekerja:

orang bekerja kalau kerja dapat RM10 sejam..

kerja 8 jam.. dia buat RM80 sehari..

masa digunakan untuk buat duit..


tapi orang kaya pun ada 24 jam sehari..

model orang kaya:

mereka guna duit untuk dapatkan aset..

aset yang buat duit semula..

contoh:

guna RM1000 untuk beli aset saham bitcoin forex..

dapat dividen atau grow aset 10% sebulan..

sebulan dapat RM100..

so nak buat RM1000 sebulan..

perlu kumpul aset nilainya RM10,000

nak buat RM10,000 sebulan..

perlu kumpul aset nilainya RM100,000..

masa digunakan untuk dapatkan aset.. 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #38

ada yg tanya prof..

camne nak buat kalau masih muda..

camne nak buat kalau nak start..

newbie la kan..


ok..kalau korang income masih 0..telur ayam..


level 1 - cari kerja dulu


sebab korang perlu sesuap nasi juga..

korang perlu ada tempat berteduh..


level 2 - buat side income yang cepat buat duit


mula bisnes ecommerce...buat shopee lazada amazon.. buat iklan berbayar..recycle profit je..

benda ni cepat buat duit..

tapi perlukan kerajinan sikit..


level 3 - buat side income yang lebih pasif


..mula youtube channel, blogging, instagram dll..

benda perlukan masa..8 hingga 12 bulan..

sebab korang akan dapat free organik trafik..

tapi lebih pasif..


level 4 - mula masuk bidang pelaburan..


mula trade forex..saham..bitcoin..

sebab level ni korang da ada duit sikit..

korang perlukan modal sikit..

dan boleh automatikkan duit bekerja ketika korang tidur..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #39

rajin tak buatkan kita kaya..

kerja tak buatkan kita kaya..

kalau macam tu, orang paling kaya di dunia adalah pekerja buruh..

sebab mereka paling rajin dan kuat kerja..


tapi orang paling kaya kat dunia adalah orang yang paling pandai bisnes dan melabur 😏😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #40

kerja makan gaji tak salah..

tapi gaji lambat naik..

nak pencen dengan gaji perlu masa 30 tahun..


goal akhir kita perlu bisnes, bukan duit pencen..

dengan bisnes kita boleh pencen dalam 1 tahun..

bisnes akan beri cashflow..

kalau tak nak keluar modal bisnes..

buat bisnes yang perlukan masa korang..

bisnes shopee, youtube, blogging, facebook marketplace..

kalau dah ada modal..

buat bisnes yang perlukan duit beranak semula..

bisnes trading.. trade saham, forex, bitcoin..

duit ketika tidur itu real :)

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #41

equation duit orang biasa:


duit = gaji dari kerja


equation duit orang kaya:


duit = aliran tunai dari aset

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #42

orang biasa kerja dpt duit..

xkerja xdapat duit..

tukar duit dengan masa..


orang kaya tukar masa utk dapatkan aset..

mereka gunakan duit untuk beli aset...

dan aset yang buatkan duit utk mereka 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #43

nak mula bisnes..

kene ada produk..

produk xpayah buat sendiri..

jual produk orang lain je..

nak jual produk kene ada trafik..

kalau xde trafik sendiri macam blog atau youtube channel..

xpe..

guna trafik orang lain..

trafik orang lain banyak..

macam shopee, amazon, lelong mudah, carlist, propertyguru..

nak mula bisnes xpayah modal pun boleh..

ambil untung atas angin je..

ni yang prof buat masa start bisnes..

dari RM100 jadi RM200,000 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #44

kalau kita di tahun 1980-an..

kami percaya buat duit tu susah..

kita di tahun 2022..

zaman kita ni tekan-tekan hp boleh buat duit..

app buat duit is real..

ada yang cakap buat duit guna phone ni scam..

ramai orang kaya hanya dengan smartphone..

kami buat duit hari-hari hanya tekan-tekan hp je 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #45

kenal aset..kenal liabiliti..

letak duit di aset..

sebab duit tu berpotensi utk buat duit semula..

kalau keje..keje dpt duit..xkeje xdpt duit..

duit kene bekerja utk kita..macam mana?

hanya perlu letak duit di column aset..

nanti duit tu akan bekerja..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #46

nak mula bisnes..

kena cari pelanggan..

nak cari pelanggan perlu marketing..

nak pelanggan ramai..

perlu masa..

nak cepat dapat pelanggan ramai..

perlu buat iklan berbayar..

kalau bisnes trading..

dalam 24 jam dah boleh buat duit..

sebab apa?

bisnes ni tak perlu cari pelanggan..

korang tekan butang SELL..

confirm akan ada orang yang beli..

sebab kalau penjual lagi ramai dari pembeli..

harga instrumen kewangan tu akan turun 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #47

dekat US ramai dah jadi trader..

trader ni biasa kat sana..

dah buat banyak duit..

sama juga bangsa lain..

orang melayu masih tak ramai jadi trader..

sebab ramai tak cukup ilmu..

melayu ni sibuk halal ke haram dari dulu smpi 50-100 tahun lagi πŸ˜‚

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #48

orang kaya buat 3 benda:


1) berhenti kerja dapat duit, tak kerja tak dapat duit..

Β» mula bisnes


2) cari cara untuk duit bekerja..bukan kitaΒ 

Β» letak duit di column aset (belajar melabur)


3) beri sebanyak mana value, manfaat, faedah, kebaikan untuk buat duitΒ 

» bangunkan model bisnes yang win-win 😏😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #49

kalau korang masuk universiti..

uni akan ajar korang cara kaya lambat.

perlu amik ijazah 4 tahun..

perlu cari kerja..kerja 30 tahun..

lepas tu pencen.

itu norm..

tapi kalau korang nak lalu "highway"

mula bisnes..

mula bisnes dijamin gagal..

mula 10 bisnes...

gagal 9 bisnes...insyaAllah 1 bisnes korang tu akan pergi terbang ke bulan 😏😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #50

bahasa orang biasa..banyak cakap liabiliti..

kereta..credit card..astro..iphone bayar ansuran..

rumah idaman duduk sendiri..


bahasa orang kaya..banyak cakap aset..

pulangan pelaburan..saham..hartanah sewa..

beli kebun..bisnes dobi..bisnes car wash..

grow akaun forex...invest dalam crypto.. 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #51

aset ada aset yield..

selalunya aset yield 5% dah ok..

pokok adalah aset..

buahnya adalah aset yield..

kalau aset nilainya RM10,000

aset yield 5% setahun..

buah dari RM10,000 adalah RM500 setahun..

makan pokok boleh habis..

makan buah, buah boleh tumbuh balik 😏

kumpul pokok sebanyak-banyaknya..

makan buahnya..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #52

kalau korang kerja..

gaji tak cukup..

cara paling cepat untuk ubah nasib..

adalah dengan cari kerja lain yang gaji lebih tinggi..

tapi kalau korang dah ada cashflow bulan-bulan yang cantik..

maknanya income > belanja..

cashflow = income - belanja..

cashflow dah tinggi..

korang perlu pergi ke bidang investment 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #53

jadi pekerja 7E susah nak kaya..

tapi jadi taukey 7E boleh nak kaya..


orang tak kaya jual burger tepi flat..

tapi orang kaya buka mcdonald 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #54

kereta boleh jadi aset boleh jadi liabiliti..

bergantung pada cashflow..

duit tu mengalir ke mana..

kalau beli kereta untuk guna..

jadi liabiliti..

sebab duit keluar..

kalau buat teksi, sewa ke grab ke..

boleh jadi aset..

sebab duit masuk poket kita 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #55

kami ajar korang kumpul aset..

orang kaya beli satu benda..

orang kaya beli aset..

kenal mana aset mana liabiliti..

beli aset..

aset adalah benda yang jana duit balik..

aset nilainya makin mahal di masa depan..

fokus beli aset korang cepat kaya..

deposit ke akaun trading adalah proses membina aset..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #56

kalau korang ada bisnes yang tak pasif..

contohnya korang bisnes jual burger..

buat RM1,000 sebulan..

belanjalah RM800..

lagi RM200 masuk akaun trading..

sebab bile korang buat cmtu..

korang beri peluang pada duit korang untuk buat duit lagi..

nak automatikkan bisnes senang je..

letak duit korang di "column aset" 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #57

jadikan habit membeli aset..

orang mindset kaya sentiasa tengok aset..

kalau korang suka tengok kereta baru..

apa kata tukar habit tengok saham baru..

crypto coin baru..

price & currency..

benda ni jadikan lifestyle..

baru nampak peluang buat duit 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #58

bisnes tak perlu cari customer..

bisnes tak perlu buat marketing..

bisnes yang kalau jual confirm ada yang beli..

bisnes yang kalau beli confirm ada yang nak jual..

sebab kalau takde orang beli atau jual, price akan automatik adjust..

bisnes yang takde limit nak kembangkan..

bisnes yang dalam 24 jam dah boleh profit..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #59

kalau korang masih tak boleh buat income extra..

maknanya ilmu korang belum tinggi..

nak kaya cari pasar..

pasar terbesar di dunia adalah pasar matawang..

duit banyak kat luar sana..

cuma kena tahu mana je nak cari..

kat pasar matawang..duit bertaburan tinggal kutip je 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #60

kerja untuk duit..tukar masa dengan duit..

kerja dapat duit, tak kerja tak dapat duit..

ni jalan terbaik untuk jadi middle class..

satu-satunya cara nak jadi kaya..

kena kerja untuk aset..tukar masa untuk peroleh aset..

kerja mula-mula tak dapat duit..tapi bila sampai satu tahap..tak kerja boleh dapat duit...

boleh buat duit ketika tidur..

semua orang kaya kerja untuk aset 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #61

Ada RM10,000 beli hartanah..

ada RM1,000 beli saham..

ada RM100 belajar trade forex 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #62

minta orang biasa kasi nasihat buka kedai burger..

mereka akan cakap..

"burger kene sedap"

"kene murah baru laku"

"lokasi kena strategik baru habis jual"


tapi cuba korang tanya orang kaya nasihat buka kedai burger..

mereka akan cakap..

"cari orang yang lapar.." 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #63

semua orang ada 24 jam sehari..

tapi ada orang buat RM2,000 sebulan..

ada orang buat RM20,000 sebulan..

Kalau korang tukar masa dengan duit (kerja) korang ada limit..

kalau rate korang RM10 sejam..

so korang xboleh buat byk duit..

kalau korang jual barang..

1 barang RM10..nak buat RM500 sehari boleh..

Juallah 50 produk sehari..

bukan masa jadi limit kita lagi dah 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #64

buat benda ni boleh buat korang makin miskin:

beli kereta

tukar2 kereta

beli rumah duduk sendiri

shopping

bil astro netflix


nak buat benda atas ni bukan tak boleh, tapi perlu ada cashflow untuk support..


buat benda ni boleh buat korang makin kaya:

simpan di ASB tabung haji

deposit ke akaun trading saham forex crypto

beli hartanah sewa

labur ke etf dan emas

beli website yang boleh jana duit

beli instagram page

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #65

orang biasa tengok orang kaya..

"mesti ada hak orang lain yang diambil.."

orang kaya tengok orang biasa..

"malas.."


persepsi ni realiti..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #66

Ada cash kena tukar jadi "cashflow"..

nak tukar cash ke cashflow perlu melabur..

ada RM10,000..

itu pokok..

pokok kalau tebang sikit-sikit akan habis..

ada RM10,000 letak di akaun trading..

dapat RM1,000..10% dari pokok..

atau tempat ada dividen..

itu buah..

kalau makan buah..buah boleh keluar lagi..

buah tak akan habis..

orang biasa makan pokok..

sebab tu tak kaya-kaya..

orang kaya makan buah..

sebab tu pokok makin banyak..

makin banyak pokok hasilkan buah 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #67

kalau korang tak ada income selain kerja..

maknanya korang belum cukup sediakan payung sebelum hujan..

kalau korang tak tahu mana nak cari income selain kerja..

maknanya korang belum tinggi ilmu..


saja kasi ayat sentap supaya ada orang dalam ni yang akan sedar 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #68

scalability ni kemampuan scaling bisnes..

kalau korang jual burger tepi jalan..

korang perlu tambah pekerja..

perlu tambah roti..

perlu tambah masa korang kerja..

kena tambah bahan masak, dapur gas semua kalau nak kembangkan bisnes..

scalability trading ni..

takde limit..

sebab ada RM1,000 cuba grow 20% untung RM200..

dengan ada RM10,000 growkan 20% untung RM2,000..

kerja korang tetap sama..

tekan-tekan hp je 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #69

nak kaya hanya perlu channelkan duit korang ke column aset.

Kalau boleh at least 30% masuk ke investment akaun..setiap bulan

masuk ke akaun trading..

masuk ke akaun crypto..

masuk ke akaun etf saham asb tabung haji..

habit ni boleh jadikan korang kaya 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #70

nak kaya kena berhenti kerja untuk duit..

kerja ada duit, tak kerja takde duit..

nak kaya kena bekerja untuk aset..

nak buat duit bekerja tak susah..

cuma perlu letak duit korang di column aset..

column aset ni adalah akaun trading, akaun etf, ekuiti hartanah, akaun asb, akaun tabung haji..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #71

rajin tak buatkan kita kaya..

kalau macam tu, orang paling kaya di dunia adalah pekerja buruh..

tapi orang paling kaya adalah orang yang paling pandai bisnes dan melabur 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #72

orang biasa ingat nak kaya kena amik hak orang lain..

kena kerja keras 24 jam..

kena ada modal RM100,000..

kena jadi anak datuk baru boleh kaya..


sebenarnya, dengan "habit-habit tertentu" boleh buatkan kita kaya..

- tulis 1 artikel 1 hari 2000+ words selama 1 tahun = RM3,000+ sebulan

- buat youtube video 1 hari 1 video selama 1 tahun = RM3,000+ sebulan

- deposit sebulan RM200 ke akaun trading, growkan 10% sebulan selama 1 tahun = RM2,000 sebulan

- upload produk shopee 1 hari 20 produk selama 5 bulan = RM6,000+ sebulan

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #73

berjimat tak boleh jadikan kita kaya..

fokus pada tambah income..

tak percaya?Β 

cuba jimat RM500 dengan potong belanja bulanan korang..

vsΒ 

buat youtube video 1 hari 1 video ..panjang 10 minit..buat selama 1 tahun..


yang mana boleh buat korang kaya? 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #74

orang mindset miskin takut nak cakap pasal duit..

duit kena sentiasa cakap...walaupun di meja makan..

90% masalah kita sebab kekurangan duit..

tapi kenapa ia tak dijadikan topik perbualan di meja makan?

habit ni orang mindset kaya selalu buat 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #75

nak bina pasif income @ cashflow tak susah..

hanya perlu letak duit korang di column aset..

deposit ke akaun trading adalah proses membina aset..

sebab korang beri peluang untuk duit tu bekerja..

selagi mana duit korang masuk ke aset, korang semakin hari semakin kaya 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #76

mampu beli rumah besar..

bukan lambangkan kekayaan..

ia lambangkan kemampuan kita berhutang..

sama macam beli kereta besar..

2 benda ni kalau tetiba kena buang kerja..

korang boleh jatuh "bankrup" di mata bank..

yang melambangkan kekayaan sebenar..

kalau korang boleh bina cashflow @ income pasif lagi banyak dari belanja bulan-bulan 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #77

Keluarga Thailand baru beli Tesco seluruh malaysia..

RM10 billion dia beli..

aset yield selalu 5% setahun..

RM500 juta setahun..

RM16.7 juta income sebulan..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #78

orang mindset miskin nampak rajin..

tapi rajinnya tak bijak..

orang mindset kaya nampak malas..

tapi malasnya bijak 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #79

ramai orang nak mula cari side income..

tapi side income tu, sama macam kerja..

side income tu tukar masa dengan duit..

macam "beri servis"..

korang kena ada dalam bisnes tu..

nak cari side income kene "jual produk"..

sebab korang boleh buat duit walau tak perlu ada dalam bisnes tu 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #80

fokus pada bina aset..

nak mula bina aset..

income kena lagi tinggi dari belanja..

income-belanja=cashflow..

cashflow ni kena masuk column aset..

boleh masuk ASB, tabung haji, ETF..

tapi kami suka masuk akaun trading..

deposit ke akaun trading adalah proses membina aset😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #81

ada RM1000 beli iphone..

dapat iphone..

ada RM1000 letak di aset..

growkan aset 20%..

dpt beli iphone + RM200..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #82

salam jumaat guys,

ada 1 sifat duit yang orang kaya tahu...

duit boleh "beranak"..

nak duit beranak kena biar dia bekerja..

nak duit bekerja kena labur..

nak duit buat duit kena labur..

nak duit buat pahala kena sedekah 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #83

aset ada aset yield..

aset yield selalu 5% je setahun...

kalau ada RM10,000..dalam ASB

aset yield tu akan jana RM500 setahun..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #84

jual nasi lemak RM5 1000 bungkus..

dengan jual laptop RM5000 1 kali..

mana lagi susah? 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #85

ada banyak cara buat duit..

kalau korang di zaman 1950 mmg susah..

zaman sekarang ni tekan-tekan hp je boleh buat duit..

kena tahu mana nak cari je 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #86

trading ni bisnes..

ramai suka panggil main forex..

nak main bukan guna duit betul ya..

kami suka panggil bisnes matawang 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #87

nak pergi pasar, naik kereta..

nak pergi menyelam, naik kapal selam..

nak pergi bulan, naik roket..

kenderaan kena betul..

nak kaya bukan dengan kerja..

kena masuk bidang pelaburan 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #88

bisnes yang 0 persaingan..

bisnes yang tak perlu gaduh2..

bisnes yang hari pertama boleh untung..

bisnes yang tak payah cari customer..

bisnes yang kemampuan scale takde limit..

adalah bisnes trading 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #89

ada RM100, cuba growkan ke RM1,000 dlm sebulan..

insyaAllah RM100 korang hangus..

modal RM1,000, cuba growkan RM100 sebulan..

insyaAllah jadi RM1,100 nanti 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #90

orang mindset miskin, duit habis "bakar" duit..

(duit banyak habis dekat belanja hangus)

orang mindset middle class, duit habis "tanam" duit..

(duit banyak habis dekat pelaburan yang lagi 30 tahun baru nampak..ye ke idok)

orang mindset kaya, pandai kembangkan duit..

(duit banyak masuk ke column aset!)

deposit ke akaun trading adalah proses bina aset..

sebab korang masukkan duit korang ke column aset..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #91

kami tahu macam-macam jenis bisnes..

bisnes yang tak perlu marketing..

tak perlu nak pujuk customer suruh beli..

adalah bisnes trading 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #92

bisnes yang tak payah cari customer..

adalah bisnes trading..

pasar terbesar adalah pasar matawang 😏

nak kaya cari pasar je..

jual di pasar..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #93

deposit duit ke akaun trading adalah aset..

selagi mana korang deposit, korang membina aset..

sama macam korang labur saham..

bezanya kalau beli saham..

korang ibarat suruh company tu tradekan..

kalau forex trading, korang yang growkan akaun korang..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #94

orang tak boleh kaya dengan bekerja..

tapi orang boleh kaya dengan istagram..

orang tak boleh kaya dengan keje overtime..

tapi orang boleh kaya dengan buat video youtube 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #95

pernah nampak dato2 pergi carwash?

selalu mereka upah driver car wash..

kalau boleh buat RM500 sejam..

kenapa nak jimat RM10sejam pergi carwash? 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #96

orang mindset miskin diberi RM100,000..

lepas 2 tahun pun boleh tinggal RM0..

orang mindset kaya boleh buat RM100,000 dari RM0 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #97

beri RM1000 dkt orang mindset kaya..

duit tu beranak jadi RM2000

beri RM1000 pada orang mindset middleclass..

duit tu akan tertanam dalam pelaburan 30 tahun lagi baru nampak..

beri RM1000 dekat orang mindset miskin..

dia beli iphone 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #98

kalau kita di zaman 1950 an..

kami percaya buat duit tu susah..

kita di 2022..

tak percaya la buat duit susah..

tekan-tekan hp pun boleh buat duit..

kena tahu kat mana nak cari je..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #99

habit deposit ke akaun trading adalah membina aset..

sama macam habit menabung...

sama macam bayar ASB loan..

atau habit melabur di pasaran saham.. 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #100

kalau cara betul..

jual sayur pun boleh kaya..

tips: belajar cara jadi taukey @ owner ya.. 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #101

kami di profduit.com akan ajar korang 5 jenis bisnes utama..

1. facebook marketplace..

2. ecommerce -shopee lazada lelong mudah amazon

3. blogging/bina website

4. youtube

5. trading forex, saham, crypto 😏

10 tahun pengalaman, ni 5 bisnes terbaik..

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #102

sebaik-baik bisnes..

ialah bisnes yang korang tak perlu susah-susah manage..

tak perlu ada dalam bisnes tu..

yang semuanya automatik..

tapi jana duit ketika tidur 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #103

orang biasa akan tunggu kejar pencen lepas 30 tahun bekerja..

sebenarnya korang boleh pencen dalam masa kurang 1 tahun je..

katalah korang belanja rm2,000 sebulan..

nak pasif income rm2,000 sebulan dalam 1 tahun ada caranya..

contohnya buat 150 artikel website = rm2,000+ sebulan selepas 1 tahun..

atau upload 500 produk di shopee = rm2,000+ sebulan selepas 1 tahun..

1 tahun dah boleh pencen is real...

tak percaya cer tengok latest video di YOUTUBE PROF DUIT.. 😏

semua kami ajar free jer...

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #104

rajin tak buatkan kita kaya..

kalau macam tu, orang paling kaya di dunia adalah pekerja buruh..

sebab mereka paling rajin..

tapi orang paling kaya adalah orang yang paling pandai melabur dan berbisnes 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #105

mula dari kerja takpe..

tapi letak sikit saving..

letak di aset..

slow-slow kumpul aset..

besarkan aset..

akaun trading adalah aset..

deposit ke akaun trading adalah habit trader yang berjaya..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #106

orang mindset miskin..

semuanya salah kerajaan..

1001 alasan dia boleh bagi kat kita..

orang mindset kaya..

cuba baiki diri..

1001 jalan penyelesaian dia akan cuba cari 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #107

orang datang facebook..untuk bersosial..

sebab tu susah nak jual kt facebook..

tak percaya, pegi buat facebook ads..

orang akan komen PM PM PM..

beli nye tak πŸ˜‚

cer korang try shopee ads 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #108

gaji kecik ke gaji besar ke..

bukan penyebab kaya..

penyebab utama..

berapa banyak korang boleh save dari gaji kecik atau gaji besar tu..😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #109

bisnes penting untuk tengok scalability..

ni maknanya, kemampuan bisnes berkembang..

bisnes trading ada kemampuan scalability yang tak terhingga 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #110

aset #3 kertas..

ni saham, ETF, ASB, Tabung Haji, Crypto, Forex akaun, Trading account, CFD trading account, pemilikan saham bisnes member..

haa, yang ni liquidity tinggi...

selalu orang kaya akan ada saving RM500 ke, masuk ke akaun-akaun ni tiap2 bulan..

lepas 10 tahun dah boleh ada dalam RM60,000 akaun trading..

growkan 10% je sebulan..

boleh dapat RM6,000 sebulan income 😏


Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #111


aset #2 hartanah..

rumah sewa, kebun tanam jagung dapat hasil, tanaman sawit, tanah lot, lot kedai..bangunan sewa,Β 

kalau tiap2 bulan, duit masuk..

installment bank < untung kutip sewa..

ni namanya aset..

kumpul aset jenis ni..

betul2 kaya 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #112

aset #1 bisnes..

bisnes burger, bisnes kejuruteraan, bisnes social media, bisnes goodies, bisnes jual bunga..bisnes jual ikan..

nak bisnes jangan fikir jadi pekerja..

jadi bisnes owner dah upah pekerja..

baru boleh kaya 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #113

aset ada 4..

bisnesΒ 

hartanah

kertas

komoditi..

kumpul 4 benda ni..korang akan kaya 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #114

kami ajar korang kenal aset..

kami selalu sembang aset..

nak kaya kena banyak tengok aset..

bahasa orang kaya adalah banyakkan aset 😏

Cara Buat Duit Online RM5,000+ Sebulan Dari Rumah #115

belajar kenal aset dan liabiliti..

dan beli aset..

aset tu apa-apa yang buat duit semula..

boleh jana duit ketika tidur..

akaun trading tu adalah aset terbesar trader 😏


AKHIR KATA

Β Β  Β Next time, kami share pula pasal cara buat duit online, cara buat duit dengan tiktok, cara buat duit dari rumah, cara buat duit dengan shopee, cara buat duit dengan youtube, cara buat duit tanpa modal, cara buat duit rm200 sehari, cara buat duit dengan game, cara buat duit dengan mudah, cara nak buat duit, cara mudah buat duit, cara nak buat duit online cara buat duit dengan bank, cara buat duit dengan forex, cara buat duit dengan whatsapp, cara buat duit dengan mudah, cara buat duit online 2022, cara buat duit dengan game, cara buat duit dengan game, cara buat duit dengan tiktok, cara buat duit dengan whatsapp, cara buat duit dengan mudah, cara buat duit 1000 sehari, cara buat duit dengan bank, cara buat duit dengan forex, cara buat duit online 2022, cara buat duit online buat duit online buat duit app buat duit apps buat duit main game dapat duit cara dapat duit buat duit dari rumah cara nak dapat duit dalam sehari cara nak buat duit aplikasi buat duit applikasi buat duit buat duit tanpa modal cara buat duit dari rumah cara dapat duit free harga star facebook cara buat duit tanpa modal game buat duit game yang boleh buat duit game dapat duit.

Forex Signals - Best Forex Trading Signals (Updated Daily)

8:24β€―pm Monday,Β  12 February 2024 Β  (MYT) XAUUSD SELL @ 2021.7 SL : 2023.55 TP : 2018.9 SIGNAL ALERT >> TELEGRAM PROF DUIT